Erik Verkuil
Over mij

Ik ben Erik Verkuil, meubelmaker en 1 van de 2 vennoten van De Schrijn VOF, gereedschatkist voor mens, hout en ambacht.

Verzekerd zijn bij een verzekeringsmaatschappij in geval van arbeidsongeschiktheid heb ik als erg onpersoonlijk ervaren. Er wordt met je omgegaan alsof je een nummer bent in plaats van een mens. Daarnaast worden er voor deelname aan de verzekering allerlei voorwaarden gesteld aan je gezondheid, waardoor je voor bepaalde zaken kunt worden uitgesloten, zoals een zwakke rug, psychische klachten in het verleden etc. "Een brandend huis verzekeren we niet".

Deelname aan een broodfonds bevalt me veel beter omdat het werkt vanuit het solidariteitsprincipe en er geen voorwaarden worden gesteld. Iedere zelfstandig ondernemer kan deelnemen en je zorgt met elkaar voor elkaar als je een periode door ziekte niet kunt werken en daardoor geen inkomen hebt.

Ons broodfonds heeft momenteel 30 leden. We komen enkele keren per jaar bij elkaar en daardoor leer je elkaar kennen en is het minder anoniem. Je weet waarvoor je je geld apart zet en aan wie je bij ziekte geld schenkt. Ik kan het iedere zelfstandig ondernemer aanraden!