Op woensdag 30 november 2022 zijn we bij Anna Hakvoort langs geweest. Anna maakt beelden van hout en geeft hierin ook cursussen. Verder is ze zich momenteel aan het bekwamen in het maken van fluiten, geïnspireerd op de fluiten van native Americans.

Anna was werkzaam in de zorg en heeft zichzelf het vak van beeldhouwen aangeleerd door middel van cursussen en zelfstudie. Ze is begonnen in Bemmelen en is inmiddels ruim 10 jaar actief in Langbroek. Haar werkplaats is gevestigd in een voormalig koetshuis op een mooi terrein aan de Langbroekerwetering, met prachtig uitzicht. Helaas konden we de avond van ons bezoek niet echt van het uitzicht genieten, omdat het eind november nu eenmaal vroeg donker is. Binnen stond de terraskachel aan om ons warm te houden. In een werkplaats moet het niet te warm zijn, want het fysieke werk maakt dat je warm blijft.

Anna vertelde over het proces van een beeld maken, waarbij ze voornamelijk intuïtief werkt. In het ruwe blok hout ligt het beeld al opgeslagen, het vraagt om zichtbaar gemaakt te worden. Er hangen veel fleshamers, beitels en gutsen aan de wanden van de werkplaats. De ruimte ademt de sfeer van het ambacht. Exposeren doet Anna ook. Binnenkort zijn haar beelden te zien op een expositie ergens in Nederland.


Na het inspirerende verhaal van Anna hebben we de website van het Broodfonds openbaar gemaakt. De website, gebouwd door Remco, ziet er mooi en professioneel uit. Vanaf nu kunnen we ons dus ook naar buiten toe presenteren. Weer een stapje verder in de opbouw van ons Broodfonds. Daarna hebben we samen gegeten. We hadden allemaal iets meegenomen en genoten van het eten en alle gesprekken. Elkaar leren kennen en verbonden zijn met elkaar is belangrijk met zo’n initiatief als een Broodfonds.

website Anna Hakvoort: https://www.annahakvoort.nl/

Plaats een reactie